Danske kunstnere for natur og miljø

Danish artists for nature and environment

 

 


Om os

Hvem er vi ?

Projekter og Bøger

Udstillinger

Links 

 

 

 

 

 

                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

Udstillinger

Niels Peter Andreasen og Dorthe Kudsk Harbo udstiller i Galleri ESK fra 19. september til og med oktober

Galleri Esk skriver:

 

Dorthe Kudsk Harbo er uddannet skulptør fra Aarhus Kunstakademi og hendes foretrukne udtryksformer er bronze, ståltråd og tegning. Dyr og Især insekter har været hendes fokus. – ”Jeg synes at det er spændende at understrege insekters grafiske fremtoning ved at forme dem i ståltråd og samtidig puste dem op i størrelse, så de små væsener får lov at træde i karakter”, fortæller hun og uddyber: - ”Der er noget utroligt fascinerende over disse ofte oversete, men ekstremt interessante væsener”. Dorthe håber, at hun ved at give dem rum og opmærksomhed på udstillinger, kan få andre til at få øje på både det interessante, men også gerne at se lidt dybere, på den utroligt vigtige rolle som insekterne har i verden.
 
Dorthe Kudsk Harbo er reelt bekymret for insekterne. – ”Med den måde vi producerer fødevarer på, vil insekterne inden for få årtier være på kurs mod udryddelse, hvilket højst sandsynligt vil føre til menneskehedens egen udryddelse, og det er da værd at skænke en tanke”.
 

 
Beskyttelsen af vor natur er også et selvstændigt tema for galleriets anden udstiller, Niels Peter Andreasen. Han har viet megen interesse i vandrefalken på Møns Klint og har været stærkt medvirkende til at den stadig findes på klinten. I 1980’erne var Niels Peter en af initiativtagerne til Rødkilde Højskoles daværende fokus med kurser om naturen og dens skabninger. Mange af landets dygtige fuglekikkere har deltaget i disse kurser.
 
Niels Peter har tegnet siden barndommen og har illustreret dagblade, tidsskrifter og bøger gennem et halvt århundrede. Og har udstillet flere steder i Norden. Han er aktuel med en opdateret bog om hans liv med vandrefalken – I al sin vilde skønhed
 
Niels Peter Andreasen, født 1941, bor på Ulvshale, Møn. Dorthe Kudsk Harbo født 1978 og opvokset i Thy, bor i Norddjurs. Begge og er med i DANE, Dorthe desuden med i gruppen Dyreliv, der besøger Galleri ESK i sommeren 2021.
 

 

 


 

Galleri ESK Sygehusvej 3, 8950 Ørsted – tlf 20 40 80 59 mail: esk@galleri-esk.dk
Galleriet er åbent hver søndag 10-16 og meget gerne efter aftale på 20 40 80 59.
 

Galleri-ESK
 
v/ Jörn Eskildsen, Sygehusvej 3, 8950 Ørsted
 
20 40 80 59 - esk@galleri-esk.dk